teapa tremot

Aici poti posta un anunt de colaborare cu alti apicultori din forum .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=25&t=4452

teapa tremot

Mesajde marius76 » 27 Aug 2016, 11:23

salutare apicultori, daca mai este cineva care a luat teapa de la firma tremot dobre si fii as vrea sa stiu ca sa il putem actiona in judecata sa ne recuperam bani de la el
as vrea sa imi lasati un mesaj ca sa putem discuta cum sa ne recuperam bani

va multumesc
marius76
 
Mesaje: 56
Membru din: 05 Apr 2014, 17:54

teapa tremot

LINK-URI SPONSORIZATE

SPONSOR
 

Re: teapa tremot

Mesajde marius76 » 04 Sep 2016, 12:47

vad ca toata lumea a primit bani de la tremot
marius76
 
Mesaje: 56
Membru din: 05 Apr 2014, 17:54

Re: teapa tremot

Mesajde D2006 » 04 Sep 2016, 15:30

Mai sunt oameni care nu sunt platiti de mai bine de un an.
D2006
 
Mesaje: 63
Membru din: 09 Iun 2014, 16:43

Re: teapa tremot

Mesajde ricu_sib » 08 Sep 2016, 12:57

Dificila treaba ,colegu,citeste legislatia sau intra pe ,avocat.net si intreaba care sunt procedurile,dar te asigur ca dureaza ani.O sa te poarte prin procese si termene de ti se ia.Doar legea a facut-o tot unii ca el,care au firme si dau tepe,ca doar asa se imbogateste omul peste noapte.Prin 2004 sau 2005 am lucrat cu el si eu dar am luat-o in barba, si de atunci ,gata,Can il sunam sa trimeata niste bani cum i-mi venea o scrisorica de la el,ca a scazut pretul si ca sa dau accept ca da sun de acord,ca altfel nu poate sa i-mi trimita bani si tot asa pana prin iunie anul urmator cand a terminat plata cu cat a vrut maria sa,< marinarul>.
ricu_sib
 
Mesaje: 15
Membru din: 05 Feb 2014, 12:57

Re: teapa tremot

Mesajde Adialbina » 09 Sep 2016, 20:05

nu sint ei de vina noi sintem tragem mierea asta care pentru noi este amara si o dam la preturi de rahat ar trebuii sa nu o dam cel putin 2 anii dar ce sa facem avem cheltuielii si inca ceva cum sa faci unele lucruri bune cind ma uit pe internetul asta nu dau adrese si vad cita ura si invidiie a intrat intre apicultori cum oare ne putem miindrii ca sintem apiciltori si crestem albina care este sfinta asa ne trebuie si cred ca o sa vina timpuri mai grele fiindca oriunde pretul si l face primul producator cumparatorul daca ii convine cumpara daca nu nu dar numai noua ne fac altii pretul pe munca noastra asta este asa ne trebuie ne fura statul ce a mai zicem de altii dar rog prin intermediul asta o asociatie tare din tara asta eu stiu cunoasteti avocati ajutati fratilor omul acesta ca nii se poate intimpla oricui sanatate si Doamne apara ne dace ne mai suporti
Adialbina
 
Mesaje: 99
Membru din: 14 Apr 2015, 20:53

Re: teapa tremot

Mesajde Adialbina » 09 Sep 2016, 20:07

sfatul meu este sal dai in judecata chiar daca il plimbii pe drumuri si tot este bine si citeste bine mesajele ca mai pot fii si cu alta intentie incearca cu lega
Adialbina
 
Mesaje: 99
Membru din: 14 Apr 2015, 20:53

Re: teapa tremot

Mesajde marius76 » 10 Sep 2016, 10:06

multumesc de incurajari
marius76
 
Mesaje: 56
Membru din: 05 Apr 2014, 17:54

Re: teapa tremot

Mesajde kissi » 10 Sep 2016, 19:23

si eu am bani, dar nu cred ca mertita sa il dau in judecata, un exemplu
http://portal.just.ro/204/SitePages/Dos ... d_inst=204
kissi
 
Mesaje: 8
Membru din: 03 Feb 2014, 21:16
Localitate: MM

Re: teapa tremot

Mesajde ghimby » 10 Noi 2016, 19:56

marius76 scrie:multumesc de incurajari

ai rezolvat cu banii
Avatar utilizator
ghimby
 
Mesaje: 14
Membru din: 14 Apr 2014, 07:36

Re: teapa tremot

Mesajde ghimby » 10 Noi 2016, 20:10

erarea creantelor in Noul Cod de Procedură Civilă
In prezent noul Cod de procedura civila reglementeaza atat procedura ordonantei de plata cat si procedura cererilor cu valoare redusa. Procedura ordonantei de plata este reglementata la art. 1013-1024 Cod procedura civila si presupune recuperarea creantelor certe, lichide si exigibile, insa exista o noutate fata de vechea reglementare, anterior introducerii cererii de emitere a ordonantei de plata la instanta de judecata trebuie parcursa procedura prealabila a somatiei de plata reglementata de art 1014. Procedura cererilor cu valoare redusa este reglementata la art. 1025-1032 Cod procedură civilă, reprezentand o noutate adusa de noul Cod de procedura civila . Aceasta procedura poate fi aplicata cererilor avand ca obiect creante care au o valoare de pana la 10.000 lei.
1. La data de 15.02.2013 a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila. Acesta aduce schimbari majore in procedura de judecata a cauzelor, mai ales in ceea ce priveste recuperarea creantelor.
Noul cod de procedura civila prevede urmatoarele proceduri de recuperare a creantelor: procedura ordonantei de plata, procedura cererii cu valoare redusa si procedura de drept comun.
Astfel se pot observa schimbarile aduse de Noul cod de procedura civil, in primul rand s-a abrogat OG 5/2001 privind Somatia de plata si OUG nr.119/2007 privind Ordonanta de plata si in al doilea rand s-a introdus o noua procedura de recuperare a creantelor, respectiv procedura prevazuta de art. 1025-1032 Cod procedura civila, privind cererile cu valoare redusa.
In cele ce urmează vom prezenta succint procedurile cu caracter urgent.
2. Procedura ordonantei de plata este reglementata ca procedura de recuperare a creantelor certe, lichide si exigibile fiind prevazuta la art. 1013-1024 din Noul Cod de Procedura Civila.
Spre deosebire de vechea reglementare, noul cod de procedura civila introduce obligativitatea procedurii prealabile a somatiei anterior inaintarii cererii de emitere a ordonantei de plata catre instanta judecatoreasca.
Art 1014 NCC arata ce presupune aceasta procedura prealabila, astfel creditorul este obligat sa inainteze fie prin executor judecatoresc fie prin scrisoare cu continut declarat si confirmare de primire o somatie catre debitor prin care sa ii puna in vedere ca are obligatia de a achita debitul in termen de 15 zile de la primirea somatiei.
În cazul în care după aceste 15 zile debitorul nu a achitat debitul, creditorul are dreptul să introducă cererea la instanţa competentă.
Consideram ca, prin introducerea acestei proceduri prealabile se prelungeste termenul de recuperare a creantei, deoarece creditorul nu mai poate introduce direct cererea la instanta, ci trebuie sa astepte cele 15 zile acordate debitorului pentru plata.
Parcurgerea acestei proceduri prealabile anterior inaintării cererii la instanţă este obligatorie, deoarece dovada indeplinirii procedurii trebuie ataşată cererii, alături de celelalte inscrisuri care dovedesc creanţa. Nedovedirea indeplinirii procedurii prealabile se sanctioneaza cu respingerea cererii ca inadmisibila.
Astfel, după cum am arătat, la cerere se anexează inscrisurile doveditoare ale creanţei si orice alte acte din care reiese cuantumul creanţei sau o recunoaştere a debitului de către debitor, precum şi dovada indeplinirii procedurii pralabile. Atât cererea cât şi inscrisurile se vor depune in numarul de exemplare necesar pentru fiecare parte din litigiu si plus unul pentru instanta.
Cu privire la intampinarea prin care debitorul contesta creanta, aceasta poate fi depusa de catre debitor cu cel puţin 3 zile înainte de termenul de judecată. Instanţa va verifica dacă contestaţia este întemeiată. In cazul în care debitorul nu formulează întâmpinare, instanta poate considera aceasta ca o recunoaştere a pretenţiilor creditorului. Tot o noutate este şi faptul că, întampinarea nu se mai comunica creditorului, astfel acesta va trebui să ia cunostinta de cuprinsul acesteia de la dosarul cauzei.
In probaţiune ca şi în vechea reglementare se vor folosi doar inscrisurile.
Instanţa, in baza actelor de la dosar poate admite in totalitate sau în parte cererea creditorului si sa pronunţe o ordonanţă de plată care va conţine şi termenul de plată, care poate fi stabilit intre 10 zile si 30 de zile de la data comunicarii ordonantei. Judecatorul nu va putea stabili alt termen de plata, decat daca partile se inteleg in acest sens. In cazul admiterii în parte a cererii, pentru restul pretenţiilor se va putea face o cerere pe dreptul comun.
Potrivit noului cod de procedură civilă, ordonanta de plata este executorie, chiar daca este atacata cu cerere in anulare si are autoritate de lucru judecat provizorie pana la solutionarea cererii in anulare.
Impotriva orodonanţei de plată atat creditorul cat si debitorul pot formula cerere in anulare in termen de 10 zile de la comunicare.
Cererea in anulare nu suspenda executarea, însă debitorul poate cere suspendarea hotărârii dacă va achita cauţiune al carei cuantum va fi fixat de instanta. In cazul în care, instanta investita admite, in tot sau in parte, cererea in anulare, aceasta va anula ordonanta, in tot sau, dupa caz, in parte, pronuntand o hotarare definitiva.
Prin intrarea in vigoare a Codului de procedură civilă nu mai este necesară procedura investirii cu formulă executorie a hotararilor judecatoresti. Constatăm, astfel, că prin Noul Cod de procedură civilă a fost eliminată procedura investirii cu formulă executorie, drept pentru care există numai procedura incuviintarii executării silite.
3. In ceea ce priveşte procedura privind cererile cu valoare redusă, această procedură reprezintă o noutate adusă de către noul cod de procedură civilă şi este prevăzută de dispoziţiile art. 1025-1032 Cod procedură civilă. Procedura se aplică creanţelor care nu depăşesc o anumită valoare, respectiv suma de 10.000 de lei. Suma de 10.000 lei cuprinde doar debitul principal fără a lua in calcul penalităţile şi dobânziile, acestea se vor calcula si se vor solicita separat in cadrul formularului.
Astfel, in cadrul acestei proceduri creditorul va completa un formular pus la dispoziţie de Ministerul Justiţiei şi va cuprinde toate informaţiile necesare cu privire la litigiu.
In cadrul acestei proceduri dezbaterea orală in faţa instanţei nu este obligatorie, insă dacă partile doresc se poate solicita aceasta prin intermediul formularului. De asemenea, şi instanţa poate dispune înfăţişarea părţilor, dacă apreciază ca este nevoie de anumite lamuriri.
Această procedură nu este obligatorie, reclamantul putând să opteze între această procedură şi procedura de drept comun. Totodată, în cazul în care din diverse motive cererea nu poate fi soluţionată potrivit acestei proceduri, instanţă judecătorească are obligaţia de a informa părţile în acest sens, iar dacă reclamantul nu îşi retrage cererea, aceasta va fi judecată potrivit dreptului comun.
In cadrul acestei procedurii, spre deosebire de procedura orodonanţei de plată şi cea a dreptului comun, nu este prevăzut parcurgerea nici unei proceduri prealabile, reclamantul putând înainta cererea sa direct la instanţa de judecată.
Astfel, reclamantul va completa formularul, care conţine explicaţii necesare în vederea completării, iar la formular va depune inscrisurile care dovedesc creanţa sa, acestea vor fi depuse in atâtea exemplare câte părţi sunt plus unul pentru instanţă.
Pârâtul beneficiază si el de un formular special pentru apărările pe care le va formula, dar potrivit art. 1029 alin. 4 acesta nu este obligat să folosească formularul, putând răspunde prin orice alt mijloc adecvat. Pârâtul este obligat să transmite apărările în termen de 30 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată. Ulterior instanţa va stabili termenul de judecată.
In cazul in care pârâtul nu formulează intâmpinare intreaga procedură va dura maxim 60 de zile.
In probaţiune se vor folosi inscrisurile, insă in cadrul acestei proceduri se vor putea folosi si alte probe decât inscrisurile, insă numai in cazul în care administrarea acestora nu are o valoare disproporţionată faţă de valoarea litigiului.
La finele procesului instanta va pronunţa o hotărâre judecătorească care este executorie de drept. Hotararea este supusă apelului in termen de 30 de zile de la comunicare. La cererea debitorului instanta poate suspenda executarea hotărârii numai dacă se va achita o cauţiune de 10 % din valoarea contestata. Hotararea instantei de apel este definitiva.
Cuantumul taxei de timbru pentru cele doua cereri este, pentru cererea de emitere a ordonantei de plata de 200 de lei, iar pentru cererile cu valoare redusa cuantumul taxei este de 50 de lei daca debitul solicitat este pana la suma de 2.000 lei si de 200 de lei daca debitul este peste 2000 lei si pana la 10.000 lei.
Autor: Av. Alexa Ionela


Publicat la: 2014. 02. 15
Articole precedente
Neconstituţionalitatea prevederilor legale ce tratează divorţul după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani
Publicat la: 2014. 02. 15
Înființarea de P.F.A. sau încheierea unui Contract individual de muncă?
Publicat la: 2014. 02. 15
Abonare la Info Juridic

Introduceţi adresa de email...
Abonare
Linkuri utile

Avocați
Articole
Colaborări internaționale
Contact
Ne găsiți și pe

Buduşan şi Asociaţii este membră a Reţelei Europene de Avocaţi TEN
Avatar utilizator
ghimby
 
Mesaje: 14
Membru din: 14 Apr 2014, 07:36

Re: teapa tremot

Mesajde marius76 » 12 Noi 2016, 16:39

Am rezolvat problema am mers dupa miere si am capatat miere salcam amestecat cu poliflora si altele urmeaza sa ii iasa analiza
marius76
 
Mesaje: 56
Membru din: 05 Apr 2014, 17:54

Re: teapa tremot

Mesajde stanionjan » 13 Dec 2016, 13:26

marius76 scrie:Am rezolvat problema am mers dupa miere si am capatat miere salcam amestecat cu poliflora si altele urmeaza sa ii iasa analiza

Marius ai rezolvato cu Dobre ? Eu il stiu de peste 20 de ani pe cind facea achizitii la Ciucurova , era foarte amabil la inceput(primii 2-3 ani) , a fost printre primii angrosisti ddin tara, dupa aceia sa facut jigodie si asa a ramas , dar ce este mai grav e faptul ca dupa el , atunci cind se intrunesc si stabilesc pretul mieri , s-au luat si ceilalti angrosisti , dar cel mai rau dintrei el este , aasa ca mergi in justitie cu el , fara teama , sprijin daca ai nevoie o sa ai. 8-)
stanionjan
 
Mesaje: 16
Membru din: 06 Apr 2014, 12:49

Re: teapa tremot

Mesajde D2006 » 16 Dec 2016, 10:52

Cu Dobre nu mai aveti cum sa va judecati deoarece firma este pe cale sa fie vanduta la alti proprietari . In fapt se indeplinesc ultimile formalitati.
D2006
 
Mesaje: 63
Membru din: 09 Iun 2014, 16:43


Înapoi la PROPUNERI DE COLABORARE APICULTORI

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator